مداخله زودهنگام در اتیسم , کاردرمانی سعادت آباد
مداخلات زودهنگام چگونه اثر می گذارند؟
انجام مطالعات پیرامون یادگیری نوزاد برای درک این نکته که چرا مداخله زود هنگام اینقدر تاثیرگذار است، کمک کننده می باشد.
مداخلات زودهنگام چگونه اثر می گذارند؟
انجام مطالعات پیرامون یادگیری نوزاد برای درک این نکته که چرا مداخله زود هنگام اینقدر تاثیرگذار است، کمک کننده می باشد.
در ۳۰ سال گذشته دانشمندان دریافته اند که حتی نوزادان بسیار کم سن، در یادگیری بسیار درگیر می شوند و بیشتر از آنچه ما باور می کنیم ، می دانند. نوزادان کم سن مانند دانشمندان کوچک هستند. آنها در مورد اینکه جهان اطرافشان چگونه فعالیت می کند فرضیه هایی را می سازند و این فرضیه ها را با بدن و حواس خود به آزمایش می گذارند.
آنها اطلاعاتی را ذخیره می کنند و از این اطلاعات برای بهبود فرضیه های خود در مورد جهان استفاده می کنند. برای مثال دانشمندان دریافته اند که نوزادان دانشی ابتدایی در مورد فیریک، اعداد و سایر ویژگی های فیزیکی دارند و از این اطلاعات برای بر روی آزمایش بر روی جهان پیرامون استفاده می کنند.
یک نوزاد معمولی در هر لحظه ای از روز که بیدار است، یاد می گیرد. وقتی بیدار می شود صدا ایجاد می کند، با دست ها و انگشتانش با اسباب بازی های کنار تخت بازی می کند. او نحوه کار با اسباب بازی ها را آزمایش می کند. او امتحان می کند که وقتی اسباب بازی به بیرون از تخت پرتاب می شود چه اتفاقی می افتد و با پرتاب اسباب بازی صدای بلندی ایجاد می کند تا ببیند پدر و مادرش چه واکنشی نشان می دهند. وقتی کودک صداهای بلند را می شنود ممکن است خودش آن صدا را تقلید کند.
او به یاد می آورد آخرین باری که صدای بلندی ایجاد کرده پدر یا مادرش به اتاق آمده اند. احتمال دارد که او متوجه ورود والدین به اتاق شود. او به سرعت به طرف منبع صدا برمی گردد و مشتاقانه به چهره پدر و یا مادر و کلمات آنها هنگامی که نزدیک او می شوند، تمرکز می کند. او تنها ۵ دقیقه می شود که بیدار شده اما در طول این زمان چیزهای زیادی در مورد علت و معلول و احساسات و کلمات یاد گرفته است.
حال یک کودک خردسال مبتلا به اتیسم از خواب بیدار می شود. او شروع به بازی در گهواره می کند اما بازی او با کودک عادی متفاوت است. امکان دارد اسباب بازی را نادیده بگیرد و به جای آن شیفته درخشش نوری شود که از کنار پرده روی اسباب بازی افتاده است. شاید سر خود را برای آزمایش به جلو و عقب ببرد تا ببیند با حرکت سر، چه تغییری در درخشش ایجاد می شود و یا دست ها یش را در این نور حرکت بدهد. ممکن است در حین تماشای نور زمان زیدی را صرف جلو و عقب بردن سرش بکند و او در این مدت ساکت است. زمانی که پدر و یا مادرش می آیند، کودک به آنها نگاه نمی کند، او هنوز توجه اش به درخشش نور است.
او بیش از حد یاد می گیرد اما به جای یادگیری در مورد اسباب بازی ها، صداها و کلمات و چهره و احساسات مردم، در مورد شکل های نور بر روی اشیا، چیزهایی می آموزد. او فرصت های زیادی را برای یادگیری چگونگی برقراری ارتباط، اجتماعی شدن و بازی کردن را از دست داده است. توجه زیاد او به نور ، حرکات انگشتان و سرش، مانع از توجه او به سایر فرصت های یادگیری شده است.
یکی از اهداف اصلی مداخلات زودهنگام، کمک به کودک خردسال اتیستیک برای توجه به فرصت های کلیدی یادگیری اجتماعی مانند، حالات چهره، تعاملات و گفت و گو، صداها، کلمات است. به گونه ای که بتوانند به راحتی اطلاعاتی را که برای رشد عادی زبانی و اجتماعی لازم و ضروری است، به دست بیاورند.
مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی تاک با تیمی متشکل از بهترین متخصصین توانبخشی با دارا بودن سالها تجربه در زمینه درمان کودکان آماده است بهترین خدمات توانبخشی در زمینه ارزیابی، مشاوره ، درمان در منزل و هر آنچه نیاز مبتلایان به اتیسم است به مراجعین ارائه دهد.
مرکز توانبخشی تاک ، با خدمات کاردرمانی جسمی ، کاردرمانی ذهنی ، گفتاردرمانی ، بازی درمانی ، درمان لکنت ، با بیش از یک دهه کار تیمی علمی و با تکیه بر تجربه عملی توانسته است به یکی از بهترین مراکز کاردرمانی و گفتاردرمانی غرب تهران برای درمان کودکان مبتلا به فلج مغزی ، اوتیسم ، اختلالات یادگیری ، سندروم داون ، تاخیر ذهنی حرکتی و اختلالات گفتاری تبدیل شود.
منبع :autismspeaks.org